Hoppa till innehåll

Brandskyddsprodukter

De första sekunderna och minuterna är avgörande i en brands utveckling. Viktiga produkter för att begränsa en brands omfattning är  Brandposter, brandsläckare, brandvarnare, utrymningsprodukter, och räddningstjänstmaterial. 

Brandsläckare

brandsläckare

Det finns flera olika sorters brandsläckare. 

En klassiker som funnits på markanden i över 75 år är Tempus brandsläckare. Denna har alltid legat i framkant vad gäller nytänkande och produktutveckling. Oavsett vilken brandsläckare ni väljer kontrollera att er brandsläckare är SIS/DNV-märkta och CE-märkta, och att de är utrustade med säkerhetsventil för att förhindra övertryck i behållaren.

Vilken brandsläckare man ska ha är beroende på vilken brandtyp som skall bekämpas:

SKUM
Skumsläckare släcker effektivt bränder i trä, tyg och papper samt bränder i plast och brännbara vätskor.

PULVER
Pulversläckare är fyllda med ett högeffektivt pulver som gör de lämpliga för alla typer av bränder som kan uppstå i vardagsmiljön.

KOLSYRA
Kolsyresläckare är avsedda för bränder i plast och brandfarliga vätskor.

SPECIALSLÄCKARE
Brandsläckare som är framtagna för speciella behov, så som släckning av bränder i matfett, bensin eller metaller.

Brandposter

brandpost

Kidde Easy Fit är ett koncept av brandposter med innovativ teknik och stilren design som ger en enkel och smidig installation.

Det nya konceptet har ett modulsystem där rullen, väggfäste och skåpen är separerade. Detta för att förenkla installationen, spara utrymme, underlätta för byggprocessen samt förhindra onödiga skador och svinn.

Kidde Easy Fit finns i följande modeller:

Standard
Brandposten Easy Fit Standard finns i två utföranden, en för fast montering och en för montering med svängarm.
Brandposten leveraras med lättviktsslang som tack vare dess låga vikt samt att den är formbar förenklar släckinsatsen och sänker totalvikten.
Standard levereras med skyddskåpa för strålröret som förhindrar oönskat användande (gäller ej Standard Swing).

Heavy Duty
Många brandposter används för fler bruk än att släcka bränder. Heavy Duty är en tålig och robust modell som klarar dom påfrestningar som det innebär vid daglig användning av slangrullen. Bland annat är Heavy Duty försedd med en oljebeständig industrislang med lägre vikt som också underlättar den dagliga hanteringen.
Heavy Duty finns för fast montering på vägg eller för montering med svängarm.

Cabinet
Kidde Easy Fit Cabinet är en brandpost i skåp som kan monteras på väggen eller infälld i väggen.
Tack vare skåpets unika klick-in gångjärn klickas dörren enkelt fast i skåpet och dörren kan enkelt tas bort vid behov för att t.ex. förhindra skada på dörren under byggprocessen. Samtidigt medför detta ett enkelt byte till specialdesignade dörrar till exempelvis plexiglas, MDF eller laminerad typ av dörr.
Skåpet har en täckt baksida vilket ger en stabilare konstruktion samt uppfyller krav enligt Säkert Vatten.

Utrymning

exirt

De viktigaste produkterna vid en brand eller olycka är utan tvekan de som är utrymningsrelaterade. Bra skyltar, utrymningsplaner och nödljusarmaturer på rätt ställe gör att utrymningen kan ske snabbare och säkrare. Att snabbt och utan tvekan hitta nödutgång och i förekommande fall hitta brandsläckaren kan vara helt avgörande för situationens utveckling.

Brandvarnare

detektering brand och rök

Att upptäcka branden i tid är både en billig och säker investering. Årligen dör ett hundratal personer till följd av brand helt i onödan. Många kommuner kräver därför brandvarnare i varje hem.

Det finns flera olika brandvarnare på markanden bland annat – optiska eller koloxidavkännande. Det viktigaste är att de fungerar och varnar vid brand eller rök – kontrollera därför regelbundet att batteriet fortfarande fungerar i era brandvarnare.